Hokbezoek op 22 juni 2013 in Friesland.

Op 22 juni zijn wij met een beperkte groep naar Friesland gereden om bij 3 van onze leden op hokbezoek te gaan, het groepje bestond uit zeven mensen die eerst naar Klaas Nicolay in Workum gingen.

We warden zeer gastvrij onthaald met koffie en oranjekoek(Heerlijk!) door Klaas en zijn vrouw waarbij van de gelegenheid gebruik gemaakt werdt om Klaas te feliciteren met zijn erespeld van de NBS voor zijn vele werk dat hij in de sierduivensport verzet heeft en lekker bijgepraat.

Daarna naar de duiven Klaas heeft geen oht meer maar nu west of England tuimelaars die los mogen vliegen en oud hollandse meeuwen in blauw geband en de nog niet erkende kleurslag blauw ongeband die bijna zo ver zijn dat ze naar de bondsshow kunnen voor erkenning wat hij volgend jaar hoopt te doen.   

De blauw gebande dieren lieten een zeer goede kwaliteit zien waar je van ziet dat er heel wat energie in gestoken is, niet meer zo heel groot zijn, en op de show goed mee kunnen komen. In het duivenhok kon je zien hoe een sinaasappelkistje ook zeer goed als broedschotel kunnen dienen.

Na het huis en de tuin, prachtig en geweldig verzorgd, te hebben bewonderd zijn we naar Gerard de Vries Jr. in goutum gegaan waar we weer onthaald werden met koffie en koek vlogen de postduiven hun rondjes.

Daarna naar de hokken, hele grote en ruime hokken waar naar mijn mening best wel wat meer duiven konden zitten, oosterse meeuwen waar Gerard zijn hart aan heeft verpand in verschillende kleurslagen. Ook oud duitse en Chinese  meeuwen  hebben we gezien daarna nogmaals koffie gedronken de cochins en de stinseplanten bewonderd waarvan er verschillende meegegeven werden gingen we op pad naar Ger Ydema in wommels (lijkt limburg maar is echt Friesland)

 Bij Ger werden we verrast door een meer dan luxe lunchtafel waar we eerst gebruik van hebben gemaakt toen met volle buiken naar de duiven en ja hoor eindelijk ohtís witte, blauw zwart gebande en zwartwitstaarten in een goede kwaliteit van type maar er was goed te zien dat ze net uit het fokseizoen waren.

Ger heeft twee wat kleinere hokken maar wel mooi met een open front zodat de dieren goed te zien zijn.

Ook is gebleken dat Ger een soort uitvinder is, hij heeft zelf een electrisch voersysteem gebouwd, computergestuurd, zodat hij een paar dagen van huis kan zonder verzorging te moeten regelen.

Omdat het wat regenachtig was zijn we weer naar binnen gegaan waar we nog wat gedronken hebben werd Theo Ruigrok bedankt voor het schenken van de duivenkast die hij gebouwd heeft aan de vereniging, Theo nu met een bloemetje maar er zit nog een aardigheidje in het vat dat zeker niet verzuurd.

Na een leuke en leerzame dag ging ieder voldaan naar huis waarbij het toch al weer later was dan gepland.

Theo,Roger,Gerrit,Tiny,Huib en Raymon bedankt voor een gezellige en geslaagde dag.

                                  Ed Meijer      

Wilt U de foto's bekijken van dit hokbezoek ga dan naar de indexpagina en kies dan de knop foto's en daarna de knop hokbezoek